Asbestinäytteet Lahti

LUOTETTAVA ASBESTIANALYYSI YRITYS- JA YKSITYISASIAKKAILLE 

Analysoimme asbestinäytteet huippulaboratorioissamme ammattitaidolla. Voit tuoda näytteet joko vastaanottopisteeseemme tai postittaa näytteen suoraan laboratorioomme analyysia varten. Lahtea lähimmät vastaanottopisteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, paikkakunnilla Espoo ja Vantaa. Analysoimme asbestinäytteet nopeasti ja luotettavasti.

JÄTÄ ASBESTITYÖT AMMATTILAISELLE 

Asbesti on yleisnimitys Suomen maaperästäkin löytyville tietyille kuitumaisille silikaattimineraaleille. Asbestipitoisia rakennusmateriaaleja on käytetty Suomessa jo 1920-luvulta lähtien. Myös ennen 1920-lukua rakennetuissa taloissa voi olla asbestivaara, sillä asbestipitoisia materiaaleja on voitu lisätä jälkeenpäin muiden remonttien yhteydessä varsinkin 60- ja 70-luvuilla. Käytännössä siis kaikissa ennen 1994 rakennetuissa kohteissa on voitu käyttää asbestia. Asbesti on hengenvaarallista, sillä se kerääntyy keuhkoihin ja aiheuttaa vaarallisia hengityselinsairauksia.

Asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja rakenteiden sisällä. Rakennusmateriaaleista esimerkiksi vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, rakennuslevyt ja väliseinät, laattojen kiinnitys- ja saumauslaastit, sekä tietyt maalit, kipsit ja liimat voivat sisältää asbestia. Ethän siis koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen.

HOIDA PURKUTYÖT LAIN MUKAISESTI 

Suomessa asbestipurkutyöt ovat olleet luvanvaraisia jo vuodesta 1988 lähtien ja vuonna 1994 asbestin käyttö kiellettiin rakentamisessa kokonaan. Ulkomailta tuoduissa materiaaleissa voi tosin vielä olla asbestia, sillä kaikkialla asbestia ei ole vieläkään kielletty.

Uuden, vuonna 2016 uudistuneen lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustyöt voidaan aloittaa. Asbestikartoituksen yhteydessä laboratoriomme auttavat asbestinäytteen analysoimisessa.

Voit ottaa asbestinäytteen myös itse ja lähettää sen meille analysointia varten. Teethän silloin näytteidenoton turvallisesti, ohjeidemme mukaisesti.

POSTITA NÄYTE SUORAAN LABORATORIOOMME 

Paikkakunnalta Lahti voit toimittaa asbestinäytteen suoraan Asbesti- ja kuitulaboratorioihimme postitse. Näytteet käsitellään mahdollisimman nopeasti, ja pyrimme ilmoittamaan analyysin tuloksen 1-3 päivän kuluessa näytteen postittamisesta tai jättämisestä.

Voit myös postittamisen sijasta jättää ottamasi näytteen lähimmän vastaanottopisteesi postilaatikkoon. Lue ohje näytteenotosta ennen postitusta!

TILAUSVAHVISTUS

YksityinenYritysasiakas

SaloMikkeli

ota yhteyttä

Asbestinäytteiden tulosten
tiedustelu: raportit@aslab.fi

02-770 7901 / 044 727 0773

Myynti ja neuvonta

046 550 6913

Tiedustelut ja kyselyt
sähköpostitse osoitteesta
info@aslab.fi

Tiedustelut ja kyselyt
sähköpostitse osoitteesta
info@aslab.fi

Asbestikartoitukset
046 550 6913