Asbestinäytteet Espoo

ASBESTI- JA KUITUANALYYSIT VAIVATTOMASTI 

Hoidamme asbestikartoitukseen kuuluvan näytteiden analysoimisen huippulaboratorioissamme. Postita asbestinäyte suoraan laboratorioomme tai tuo näytteesi meille Espoon vastaanottopisteeseen – anna alan ammattilaisten analysoida näytteet turvallisesti ja nopeasti.

TURVALLINEN ASBESTIPURKU AMMATTILAISTEN TEKEMÄNÄ 

Asbesti on hengenvaarallista. Se kerääntyy keuhkoihin ja aiheuttaa siten vaarallisia, parantumattomia hengityselinsairauksia. Vain luvan saaneet aluehallintoviranomaisen rekisterissä olevat ammattilaiset saavat käsitellä asbestia.

Asbestille altistutaan erityisesti erilaisten purkutöiden yhteydessä, sillä asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä. Yleisimpiä rakennusmateriaaleja, jotka voivat sisältää asbestia ovat mm. vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, rakennuslevyt ja väliseinät, laattojen kiinnitys- ja saumauslaastit, muovimatot, kattomateriaalit sekä tietyt maalit, kipsit ja liimat.

ASBESTIKARTOITUS JA PURKUTYÖT LAINSÄÄDÄNNÖN MUKAISESTI 

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö uudistui vuoden 2016 alussa. Uuden lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustyöt voidaan aloittaa. Asbestikartoituksen yhteydessä laboratoriomme auttavat asbestinäytteen analysoimisessa ja rakennussuunnitelman toteuttamisessa.

Ethän siis koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen. Me AsLabissa  huolehdimme niin kotitalouksien kuin yritysten asbestinäytteiden analyysin, jonka pohjalta rakennussuunnitelmaa voidaan lähteä toteuttamaan turvallisesti.

POSTITA NÄYTE LABORATORIOON TAI TUO LÄHIMPÄÄN VASTAANOTTOPISTEESEEN 

Voit toimittaa näytteet joko postitse laboratorioon tai viemällä vastaanottopisteeseen suoraan henkilökunnalle tai postilaatikkoon. Näytteet käsitellään mahdollisimman nopeasti, ja pyrimme ilmoittamaan analyysin tuloksen 1-3 päivän kuluessa näytteen postittamisesta tai jättämisestä. Otamme vastaan niin materiaali-, pöly- ja ilmanäytteet.

Vastaanottopisteemme sijaitsee myös paikkakunnalla Espoo, joten voit postittamisen sijasta jättää ottamasi näytteen vastaanottopisteelle. Lue ohje näytteenotosta ennen postitusta tai ota yhteyttä, kun kyseessä on isompi näyte-erä.

TILAUSVAHVISTUS

YksityinenYritysasiakas

SaloMikkeli

ota yhteyttä

Asbestinäytteiden tulosten
tiedustelu: raportit@aslab.fi

02-770 7901 / 044 727 0773

Myynti ja neuvonta

046 550 6913

Tiedustelut ja kyselyt
sähköpostitse osoitteesta
info@aslab.fi

Tiedustelut ja kyselyt
sähköpostitse osoitteesta
info@aslab.fi

Asbestikartoitukset
046 550 6913